Activiteiten Romeweek
In de week van 29 maart t/m 1 april hadden alle vierde klassen de Romeweek. De naam zegt het al; een week die in het teken staat van alles wat met Rome te maken heeft. Zo kregen we iedere dag een paar lessen over onderwerpen als godsdienst, kunst en de geschiedenis van de stad. Niet alleen kregen we informatie via de docenten, maar gingen we ook drie middagen een speciale activiteit:
Dinsdag 29 maart:
Na een hele dag dingen geleerd over de godsdienst van Rome kregen we aansluitend in de aula een lezing. De meneer vertelde dingen over de bouwwerken, over hoe de stad in elkaar zat, verschillende kunstenaars en verder nog wat algemene dingen over Rome. Ik had er in het begin niet heel veel zin in, want het was het einde van de dag en iedereen was moe. Gelukkig kon hij goed vertellen en maakte tussendoor ook wat grapjes met de mensen in het publiek. Uiteindelijk vond ik het een hele interessante lezing en weet ik veel meer over Rome dan ervoor.
Woensdag 30 maart:
Vandaag gingen we naar het Rijksmuseum. Toen ik dat hoorde vond ik het nogal raar aangezien ik het Rijksmuseum niet heel snel zou associeren met Rome. We moesten ons melden in de hal, waar we van onze begeleiders de tickets en een boekje met opdrachten kregen die we moesten beantwoorden met behulp van kunstwerken in een bepaalde vleugel. Je kreeg vragen voor buiten en binnen, mijn groepje ( Solane en Dora ) begon binnen. Eenmaal door de controle kwamen we gelijk aan bij onze eerste opdracht. In de hal stonden drie bronzen kunstwerken die we moesten gebruiken voor de vragen. Het verliep allemaal redelijk snel en we konden goed de antwoorden bedenken met behulp van de lessen op school en de bronnen naast de kunstwerken. We kregen het af in de tijd, maar ik had liever iets langer de tijd gekregen, want doordat het allemaal zo snel moest kreeg je geen tijd had om ook naar andere dingen te kijken.
Donderdag 31 maart:
Aan het einde van de dag gingen we met een groep naar de Obrechtkerk ( oorspronkelijk 'Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans' ). De kerk is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Het is een rooms-katholieke kerk. Toen we binnenkwamen werd alles gelijk stil. De ramen zijn gemaakt van glas in lood en overal op de muren zijn schilderingen gemaakt van Jezus Christus en de mensen om hem heen. Er stond een man op ons te wachten en hij vertelde dat hij als vrijwilliger werkte in de kerk. Hij geeft lezingen aan toeristen, voorbijgangers en scholen. Hij vertelde het verhaal van Jezus en legde allemaal moeilijke begrippen uit. Ook liet hij een beker en een stukje Hostie zien waar ze op zondag tijdens de kerkdienst gebruik van maken. Aan het einde was er ruimte voor vragen. Toen we naar de uitgang liepen liet hij ons schilderingen zien vanaf het moment dat Christus werd veroordeeld tot aan zijn dood. Het was een interessante middag.
Maak jouw eigen website met JouwWeb